e
Banner

Etiketler: haydar yenigün



Ford Transit ailesinin yeni üyeleri Türkiye yollarında



Sınıfının jenerik ismi olan Transit ailesi genişlemeye ve pazara uygun ürün çeşitliliğini artırmaya devam ediyor.





Türk mühendisliğinin yeni başarısı: Ford Tourneo Courier



Ford Otosan’ın 2014 yılında üretimine başlayacağı yeni hafif ticari modeli Tourneo Courier’in dünya prömiyeri Cenevre’de yapılıyor.




Ford Otosan imalatçılarını ödüllendirdi



Türkiye otomotiv sektörünün 11 yıldır kesintisiz lideri ve sektörünün ihracat şampiyonu olan Ford Otosan, İmalatçılar Zirvesi 2013 ödül töreninde; Ford’un ticari araç üretim üssü haline gelmesinde, dünya pazarında büyük başarı elde etmesinde ve Türkiye’nin en çok satan markasının üretiminde önemli katkıları olan imalatçılarını ödüllendirdi.





Ford Otosan Ecotorq'un Çin’de üretimine izin verdi



Ford Otosan, dünyanın en büyük kamyon pazarı olan Çin’de motor üretimi için Jiangling Motors Corporation Limited Şirketi ile motor teknolojisi lisans anlaşması imzaladı. 12 yıllık anlaşma süresince Çin’de de üretilecek Ecotorq motorlar, JMC markalı araçlarda kullanılacak.




Ford Trucks global büyümesini Avrupa pazarına taşıyor


Yayın: 07-07-2017
Kategori: Ticari Araçlar

Orta Doğu, Kuzey ve Sahra Altı Afrika, Rusya ve Türki Cumhuriyetlerde devam eden bayi yapılanması çalışmaları ile uluslararası pazarlarda güçlenmeye devam eden Ford Otosan’ın ağır ticari araç markası Ford Trucks, global büyümesini şimdi Avrupa pazarına taşıyor. 




Ford Trucks, dünya prömiyerini yapacağı yeni çekicisini sahneye çıkardı


Yayın: 25-07-2018
Kategori: Ticari Araçlar

Ford Trucks, uluslararası pazarlara uygun olarak Türkiye’de geliştirip ürettiği yeni çekicisinin ön gösterimini İstanbul Sancaktepe’deki Ar-Ge Merkezi’nde gerçekleştirdi. Ford Trucks’ın yeni çekicisi, 500 PS’lik gücü ile yüksek performans sunarken, uzun yol kullanıcılarına ev konforu sağlamaya odaklı 2,5 m. kabin genişliği ve ileri teknolojileri ile üst segmentte standartları yeniden belirleyecek.




Ford Otosan'ın geliştirdiği Ford Trucks F-Max 2019 Uluslararası Yılın Kamyonu seçildi


Yayın: 20-09-2018
Kategori: Ticari Araçlar

Ford Trucks'ın 2018 Hannover Uluslararası Ticari Araç Fuarı’nda (IAA) dünyaya tanıttığı yeni çekicisi F-Max, Uluslararası Yılın Kamyonu Yarışması’nda (IToY) 23 Avrupa ülkesinin önde gelen sektörel gazetecilerinden oluşan bağımsız bir jüri tarafından "2019 Uluslararası Yılın Kamyonu" ödülüne layık görüldü.

 




Türkiye, otomotiv üretiminin yüzde 85’ini ihraç etti


Yayın: 15-12-2018
Kategori: Ekonomi Gündemi

Otomotiv Sanayii, iç pazarda yaşanan daralmaya karşılık 2018 yılında üretiminin yüzde 85’ini ihraç etti ve ihracat performansını devam ettirdi.




Ford Otosan, ‘Batarya Montaj Fabrikası’ kuruyor



Ford Otosan, ‘Batarya Montaj Fabrikası’ kuruyor Ford Otosan, Türkiye’de üretilecek ilk tam elektrikli ticari araç, Ford E-Transit’in üretim sorumluluğunu almasının ardından elektrikli araç dönüşümünde önemli rol oynayacak yeni yatırımını duyurdu. Şirket, Ford Avrupa'nın en büyük ticari araç üretim merkezi olan Kocaeli Fabrikalarında “Batarya Montaj Fabrikası” yatırımını hayata geçirmek için çalışmalara başladı. Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, “Ford Otosan olarak, Kocaeli Fabrikalarımızdaki elektrikli araç üretim ve yatırım çalışmalarımızı şimdi de “Batarya Montaj Fabrikası” ile bir adım öteye taşıyoruz. Ülkemizde otomotiv sanayinin elektrikli araç yolculuğuna öncülük ediyoruz. Türkiye’nin ilk ve tek entegre elektrikli araç üretim tesisi olacağız” dedi.




Otomotiv lojistiği kökten değişecek!


Yayın: 21-12-2020
Kategori: Otomotiv

Türkiye ihracatının dinamosu haline gelen otomotiv sektörü, rekabet gücünü artırmak için lojistikte maliyetleri azaltmanın yollarını arıyor. Bağlantılı Taşımacılık, Otonom Taşımacılık, Talebe Bağlı Lojistik ve Elektrikli Yük Taşımacılığı olmak üzere temelde dört büyük trendin otomotiv ve lojistik sektöründe kökten değişiklikler yaratmasını beklediklerini ifade eden Otomotiv Sanayii Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Yenigün, sanayinin rekabet gücünü artırmak için lojistiğe ilişkin gündemlerinde olan konuları açıkladı.